Άρθρα για την βάπτιση

Εμπιστευτείτε τις γνώσεις του φωτογράφου βάπτισης, και μάθετε τα πάντα για την τέλεια φωτογράφηση βάπτισης και το πανέμορφο μυστήριο της βάπτισης!

Προσκητηριο βαπτισης

Επιλέξτε για την βάπτιση του παιδιού σας προσκλητήρια βάπτισης παζλ, μια όμορφη και ξεχωριστή πρόταση που θα κάνει το προσκλητηριο βαπτισης του μωρού σας διασκεδαστικό και ενδιαφέρον! Ο φωτογράφος γάμου και βάπτισης θα δημιουργήσει το ομορφότερο και πιο διασκεδαστικό άλμπουμ βάπτισης!

Φωτογράφηση βάπτισης στην Τήνο

Η Τήνος, ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας με τις αμέτρητες μικρές και μεγάλες εκκλησίες της αποτελεί ένα ιδανικό προορισμό για βάπτιση. Μια φωτογραφηση βαπτισης στην Τήνο θα σας αφήσει πανέμορφες αναμνήσεις και μοναδικό φυσικό τοπίο που θα ολοκληρωθεί με ένα ξεχωριστό άλμπουμ βάπτισης που θα κρατήσετε για πάντα.

Βάπτιση στον Άγιο Νεκτάριο Αίγινας

Ο Άγιος Νεκτάριος στην Αίγινα αποτελεί ένα πολύ όμορφο και γραφικό χώρο, ιδανικό για βαφτίσεις, κυρίως του καλοκαιρινούς μήνες. Άλλωστε σαν μέρος βάπτισης επιλέγετε από πολλά ζευγάρια για το παιδί τους εδώ και αρκετά χρόνια. Συνδυάζει την κατανυκτική ατμόσφαιρα με ένα όμορφο τοπίο, σε ένα νησί που είναι ιδιαίτερα εύκολα προσβάσιμο και μάλιστα πού κοντά στην Αθήνα. Ο επαγγελματίας φωτογράφος θα μπορέσει σε ένα χώρο τόσο όμορφο να τραβήξει τι ομορφότερες φωτογραφίες βάπτισης!

Φωτογράφος βάπτισης

Όπως σε κάθε μορφή φωτογραφίας είτε πρόκειται για βάπτιση, είτε για ειδήσεις, είτε για μόδα, ή αθλητικά φωτογραφία, η βασικότερη προϋπόθεση για την επιτυχία είναι η ικανότητα της παρατήρησης. Η παρατήρηση, είναι μια ικανότητα που μπορεί να ενισχυθεί και να αναπτυχθεί μέσα από την διαρκή πρακτική.

Νερό βάπτισης

Το νερό ως σύμβολο και απαραίτητο μέσο για την τέλεση του μυστηρίου της βάπτισης έχει διττή σημασία. Ως θετικό σύμβολο, παραπέμπει στην καθαρότητα, την αγνότητα, το φώς, την ζωή και κάθε καλό που φέρνει ένα νέο ξεκίνημα. Όμως, όπως σηματοδοτεί την αρχή της ζωής, τόσο χαράσσει και το τέλος της καθώς είναι δυνατόν να πνίξει, να εκμηδενίσει την ύπαρξη. Συνεπώς ο συμβολισμός του νερού στη βάπτιση είναι η αρχή και το τέλος.

Μύρο βάπτισης

Το μύρο που χρησιμοποιείται στη βάπτιση, είναι το ιδιαίτερο άρωμα, η ευωδιά του Χριστού και αποτελεί την αναφαίρετη σφραγίδα της δωρεάς του αγίου Πνεύματος. Ο φωτογράφος βάπτισης είναι πάντα εκεί ώστε να απαθανατίσει τη στιγμή που θα δεχτεί ο νεοφώτιστος το χρίσμα, ώστε να παραμείνει στο άλμπουμ με τις όμορφες αναμνήσεις του μυστηρίου της βάπτισης!

Μαρτυρικά για την βάπτιση

Τα μαρτυρικά για την βάπτιση έχουν κυριολεκτικό συμβολισμό και αποτελούν ντοκουμέντο πως τελέστηκε βάπτιση και πως εκείνος που τα φορά ήταν παρών στο μυστήριο. Κάθε ένας που φορά μαρτυρικό είναι συμβολικά ένας μάρτυρας υπεράσπισης στην ώρα της κρίσης του ανθρώπου που βαπτίστηκε χριστιανός. Ο φωτογράφος βάπτισης με την εμπειρία και τη γνώση μπορεί να σας δώσει σημαντικές συμβουλές για τη σωστή επιλογή μαρτυρικών σταυρών!

Λάδι βάπτισης - φωτογραφος βαπτισης

Τα ήθη και τα έθιμα μας είναι πολλά και συχνά δεν γνωρίζουμε το λόγο ύπαρξης και το συμβολισμό τους. Ο φωτογραφος βαπτισης είναι εδώ, με την πολυετή εμπειρία του να σας εξηγήσει κάθε λεπτομέρεια του μυστηρίου!Το λάδι είναι ένα απ' τα βασικότερα στοιχεία του μυστηρίου της βάπτισης. Η εκκλησία το ονομάζει «επόρκιστον έλαιο» και καθώς είναι αγιασμένο από τον ιερέα, συμβολίζει την προστατευτική ασπίδα έναντι των κακών και πονηρών πνευμάτων.

Κύκλος γύρω από την κολυμβήθρα

Τα ήθη και τα έθιμα μας είναι πολλά και συχνά δεν γνωρίζουμε το λόγο ύπαρξης και το συμβολισμό τους. Ο φωτογραφος βαπτισης είναι εδώ, με την πολυετή εμπειρία του να σας εξηγήσει κάθε λεπτομέρεια του μυστηρίου! Ο κύκλος γύρω από την κολυμβήθρα αποτελεί κομβικό σημείο στο μυστήριο της βάπτισης.

Κόψιμο μαλλιών στην βάπτιση

Τα ήθη και τα έθιμα μας είναι πολλά και συχνά δεν γνωρίζουμε το λόγο ύπαρξης και το συμβολισμό τους. Ο φωτογραφος βαπτισης είναι εδώ, με την πολυετή εμπειρία του να σας εξηγήσει κάθε λεπτομέρεια του μυστηρίου! Η συνήθεια της τριχοκουρίας, του κοψίματος των μαλλιών - μερικών τουφών από τα μαλλιά του παιδιού, είναι μέρος της προσφοράς του νέου μέλους στον Θεό, ως ένα μέσο ευχαριστίας στον Δημιουργό.

Μαρτυρικά βάπτισης

Τα μαρτυρικά για την βάπτιση έχουν κυριολεκτικό συμβολισμό και αποτελούν ντοκουμέντο πως τελέστηκε βάπτιση και πως εκείνος που τα φορά ήταν παρών στο μυστήριο. Κάθε ένας που φορά μαρτυρικό είναι μάρτυρας υπεράσπισης στην ώρα της κρίσης του ανθρώπου που βαπτίστηκε χριστιανός. Ο επαγγελματίας φωτογράφος, θα φροντίσει να υπάρξει μια όμορφη φωτογραφία με τα μαρτυρικά της βάπτισης στο αναμνηστικό άλμπουμ. 

Σταυρός βάπτισης

Ο σταυρός βάπτισης είναι ένα σύμβολο με τεράστια σημασία για την Χριστιανική εκκλησία. Συμβολίζει την ένταξη του παιδιού στην οικογένεια της εκκλησίας και το Σώμα του Χριστού. Μέσα απ' το σύμβολο του σταυρού, λαμβάνουμε την αγάπη του Θεού και θυμόμαστε την θυσία του Χριστού.

Λαμπάδα βάπτισης

Η λαμπάδα βάπτισης, ονομαζόμενη κι ως «το κερί της ψυχής», συμβολίζει το αληθινό φώς του Χριστού που δέχεται ο νεοφώτιστος κατά τη διάρκεια του μυστηρίου. Συμβολίζει την πίστη στη χριστιανική αλήθεια που θα δώσει φως στην ζωή του βαπτιζόμενου. Συνήθως την λαμπάδα την κρατούν μικρά παιδιά στον κύκλο γύρω από την κολυμπήθρα, λίγο πριν την ολοκλήρωση του μυστηρίου και την παράδοση του νεοφώτιστού στη μητέρα του.

Βαπτιστικά ρούχα

Τα βαπτιστικά ρούχα, γνωστά κι ως «φωτικά», παλαιότερα δεν χρησιμοποιούνταν μόνο μία φορά, αλλά ανακυκλώνονταν στις βαπτίσεις της οικογένειας. Πλέον κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και υπάρχει πλήθος επιλογών για το αγοράκι και το κοριτσάκι σας!

Πετυχημένο άλμπουμ βάπτισης

Για ένα πετυχημένο άλμπουμ βάπτισης δεν αρκεί να είναι γεμάτο από πολύχρωμες φωτογραφίες που χρησιμεύουν απλώς ως ντοκουμέντα του μυστηρίου. Ένας έμπειρος φωτογραφος βαπτισης μπορεί και γνωρίζει την ροή του μυστηρίου, απαθανατίζοντας όλες τις μικρές και σημαντικές στιγμές του μυστηρίου της βάπτισης, με αποτέλεσμα να μη χάσετε καμία στιγμή της βάπτισης του νεοφώτιστου, των συναισθημάτων της στιγμής και της ατμόσφαιρας.

φωτογραφηση γαμου
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Δημητρακοπούλου 45, Κορυδαλλός

Social Media


© 2020 Φωτογραφηση γαμου Παπαδόπουλος Παναγιώτης | Κατασκευη ιστοσελιδων - Web Builders