Φωτογράφος γάμου - Η μπομπονιέρα γάμου

η μπομπονιέρα γάμου

Η μπομπονιέρα γάμου Τα παλιά χρόνια δεν υπήρχε όπως την ξέρουμε σήμερα, πράγμα το οποίο ισχύει και για το φωτογράφο γάμου. Μετά το μυστήριο μοιραζόταν ένα γλυκό με ξυρούς καρπούς και μέλι, το οποίο συμβόλιζε την ευτυχία, την γλυκιά ζωή και την γονιμότητα για το ζευγάρι που θα παντρευόταν επισφραγίζοντας το ξεκίνημα μιας νέας ζωής.

Όπως τα περισσότερα έθιμα, έτσι και η μπομπονιέρα γάμου έχει εξελιχθεί με το πέρας των χρόνων.

Η συνήθεια της προσφοράς γλυκίσματος στους καλεσμένους κρατά από παλιά. Συγκεκριμένα, στην αρχαία Ελλάδα, μοιραζόταν μία παρασκευή με ξηρούς καρπούς και μέλι, υλικά που συμβόλιζαν την ευτυχία, την γονιμότητα και την ευημερία, ενώ οι Ρωμαίοι πρόσφεραν καρπούς και πολύτιμους λίθους.

Αργότερα, η μορφή της μπομπονιέρας γάμου άλλαξε και αποτελούνταν από ένα μικρό κουτί που περιείχε καραμέλες και γλυκά, παίρνοντας το γαλλικό όνομα bonbonniere, μετά από την συνήθεια του βασιλιά Λουδοβίκου να προσφέρει στους καλεσμένους του κρυστάλλινα κουτάκια με καραμέλες (bon-bon) φτιαγμένες από αμύγδαλα καλυμμένα με στερεοποιημένη ζάχαρη. Οι ευγενείς της βασιλικής αυλής δεν άργησαν να υιοθετήσουν κι αυτοί την εν λόγω συνήθεια.

Στην σημερινή της εκδοχή, η μπομπονιέρα γάμου είναι ένα στολισμένο τούλινο πουγκάκι που κρύβει λίγα κουφέτα.Μετά από πολλά χρόνια η μορφή της μπομπονιέρας άλλαξε. Έγινε ένα μικρό κουτί που περιείχε καραμέλες και γλυκά (αυτό σημαίνει και το όνομα) και έφτασε στην σημερινή μορφή με τα κουφέτα και το τούλι στην μπομπονιέρα γάμου που γνωρίζουμε  Ένα πράγμα δεν άλλαξε: ο συμβολισμός τους. Οι μπομπονιέρες αποτελούν αναμφισβήτητα αναπόσπαστο κομμάτι του γάμου. Είναι το μικρό αναμνηστικό που θα φυλάξουν οι καλεσμένοι σας για πάντα!

φωτογραφηση γαμου
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Δημητρακοπούλου 45, Κορυδαλλός

Social Media


© 2020 Φωτογραφηση γαμου Παπαδόπουλος Παναγιώτης | Κατασκευη ιστοσελιδων - Web Builders