Κυκλαδίτικος γάμος

κυκλαδίτικος γάμος

Ο κυκλαδίτικος γάμος είναι ίσως ο πιο πλούσιος σε έθιμα και παραδόσεις, δίχως φυσικά να εννοείται πως οι υπόλοιποι ελληνικοί γάμου στερούνται αυτών. Στις Κυκλάδες επρόκειτο όχι μόνο για μία οικογενειακή υπόθεση αλλά για συμμετοχή όλου του νησιού στην χαρά του ζευγαριού.

Μία εβδομάδα πριν το μυστήριο ξεκινούσαν οι γαμήλιες προετοιμασίες.

Αυτές αφορούσαν το ασβέστωμα του σπιτιού και της αυλής, το προφορικό κάλεσμα των συγγενών και συντοπιτών, την προετοιμασία του φαγητού και του γλυκού, με κεντρικό σημείο την προετοιμασία της «νυφικής παστάδας». Επρόκειτο για το στρώσιμο του κρεβατιού και το στολισμό του σπιτιού από τη νύφη και τις φίλες της.

Την ημέρα του γάμου, ο γαμπρός περιδιαβαίνει τα σοκάκια συνοδεία παραδοσιακής μουσικής με λύρα και τσαμπούνα και καταλήγει στο σπίτι της νύφης όπου και την παίρνει για να πάνε στην εκκλησία. Στο δρόμο τους προς το ναό, ραίνονται με ροδοπέταλα και κουφέτα. Μετά το τέλος του μυστηρίου, έξω από την εκκλησία προσφερόταν παστέλι, συμβολίζοντας την γλυκιά ζωή του ζευγαριού. Στο γαμήλιο γλέντι, όλοι τρώνε και πίνουν τα καλοφτιαγμένα εδέσματα και θεωρείτο υποχρέωση της νύφης να χορέψει με όλους τους καλεσμένους κάποιο παραδοσιακό χορό, που συνήθως ήταν συρτός. Ακόμη παλαιότερα, ο γάμος κρατούσε μέρες και την επομένη του μυστηρίου γινόταν ένα ακόμα ονομαζόμενο «ο αντίγαμος», ο οποίος τώρα έχει καταργηθεί.

Ο κυκλαδίτικος γάμος είναι από τους ωραιότερους, καθώς η ομορφιά του νησιού θα δώσει το έναυσμα για απελευθέρωση των συναισθημάτων, ενώ ο επαγγελματίας φωτογράφος γάμου θα αποτυπώσει για πάντα στις λήψεις του αυτό το πάντρεμα εσωτερικής και εξωτερικής ομορφιάς. Ακολουθήστε τον φωτογράφο γάμου την επόμενη ημέρα για μία φωτογράφιση γάμου στα σοκάκια του νησιού ή σε κάποιο ύψωμα ώστε να κλείσετε στο γαμήλιο άλμπουμ σας όλα τα συναισθήματα, τις μυρωδιές και τις εικόνες του μοναδικού κυκλαδίτικου γάμου σας!

φωτογραφηση γαμου
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Δημητρακοπούλου 45, Κορυδαλλός

Social Media


© 2020 Φωτογραφηση γαμου Παπαδόπουλος Παναγιώτης | Κατασκευη ιστοσελιδων - Web Builders