Νυφική ανθοδέσμη

νυφική ανθοδέσμη

Η νυφικη ανθοδεσμη εμπεριέχει πολλούς συμβολισμούς, δεδομένου ότι τα λουλούδια από τα οποία αποτελείται έχουν την δική τους σημασία. Το πέταμα του μπουκέτου στις ανύπαντρες κοπέλες χρονολογείται από τον 14ο αιώνα κι εμφανίστηκε στην Γαλλία.

Υπάρχουν πολλοί τύποι νυφικής ανθοδέσμης. Συνήθως επιλέγεται η στρογγυλή και συμμετρική που κλείνει σαν κώνος στην κορυφή και η κυκλική ανθοδέσμη. Μια αριστοκρατική επιλογή είναι η σταγόνα, η οποία είτε σε ελεύθερο ή σφιχτό σχηματισμό δίνει μία υπέροχη αίσθηση πλούτου στα χέρια της νύφης και ο φωτογράφος γάμου θα μπορεί να σας χαρίσει μια υπέροχη αναμνηστική φωτογραφία της ανθοδέσμης.

Ακόμη και για την νυφική ανθοδέσμη, ο σωματότυπος της νύφης είναι αυτός που καθοδηγεί την επιλογής, κάτι το οποίο λίγοι γνωρίζουν και μόνο ένας έμπειρος φωτογράφος γάμου μπορεί να υπολογίσει στη συνολική εικόνα. Για ψηλές νύφες η σταγόνα ή το κυκλικό μπουκέτο είναι ιδανικά ενώ για λιγότερο ψηλές προτείνονται τα συμμετρικά μπουκέτα μεσαίου ή μικρού μεγέθους. Νύφες μεγαλόσωμες κολακεύονται ιδιαίτερα από ένα πληθωρικό μπουκέτο, σε αντίθεση με τις μικρόσωμες που ένας λιτός σχηματισμός αρκεί. Στην περίπτωση που θα φορέσετε ταγιέρ, επιλέξτε ένα λιτό μπουκέτο σε κυκλικό σχήμα.

Για την νυφική ανθοδέσμη συστήνεται να επιλέξετε άνθη που συμβολίζουν την αγνότητα, την αλήθεια και την αθωότητα. Τέτοια είναι το γυψόφυλλο, η freesia, ο κρίνος και η ορχιδέα. Συστήνονται επίσης η ανεμώνη που δηλώνει προσδοκία και το calla lilly που δηλώνει μεγαλοπρεπή ομορφιά και είναι υπέροχο σε ανθοδέσμη τύπου σταγόνα. Η μαργαρίτα υποδηλώνει το μοίρασμα των συναισθημάτων με τους ανθρώπους που αγαπάτε, η ίριδα την πίστη και την σοφία ενώ η μανόλια την αγάπη για τη φύση.

Σε κάθε περίπτωση, για την νυφική ανθοδέσμη επιλέξτε λουλούδια που σας αρέσουν και ταιριάζουν στην προσωπικότητά σας. Για τις πιο ρομαντικές, μία καλή ιδέα είναι να επιλέξετε το είδος των ανθών που σας πρόσφερε ο σύντροφός σας σε κάποια σημαντική στιγμή, παραδείγματος χάριν στον αρραβώνα σας!

φωτογραφηση γαμου
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Δημητρακοπούλου 45, Κορυδαλλός

Social Media


© 2020 Φωτογραφηση γαμου Παπαδόπουλος Παναγιώτης | Κατασκευη ιστοσελιδων - Web Builders